E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 90. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA HELAL VE TAYYİB GIDA MÜCADELESİ

Maddenin temiz veya pis, helal veya haram olması neye göredir? Hiç şüphesiz bu bilgileri, kısmen fıtri olarak elde etsek de, esas ve kesin çizgilerle, bize Cenab-ı Hak bildirmiştir. Peygamberler ömürlerini bu bilgileri insanlığa aktarmaya hasretmişlerdir. O halde neslin maddî ve manevî hayatını koruyabilmek için Allah’ın (cc) çizdiği helal ve haram çizgisine çok dikkat etmeliyiz. Gıda sanayisi de maalesef, diğer sanayi kollarında olduğu gibi batının, yani müşrik düzenlerin, kontrolü ve hakimiyeti altındadır. Fabrika kuruluşundan imalat teknolojisine ve ham maddelerine varıncaya kadar her şey üzerinde bu kontrol geçerli olmaktadır.

Müslüman insan, boğazından geçecek her lokmanın hesabını Allah’a (cc) vermek zorunda olduğu bilincinde olmalıdır. Bu sebeple, bir Müslümanın yediği içtiği her lokmanın mutlaka helal olması şarttır. Maddi ve manevi hayatının sağlıklı ve feyizli devam edebilmesinin en önemli güvencesi helal Lokmadır. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “Günümüz Dünyasında Helal ve Tayyib Gıda Mücadelesi” konulu makaleyi kaleme almıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendi tarafından kaleme alınan makalede “Hakk’a Yaklaşmak için Helal Lokma” konusu ile Cenab-ı Hakk’a giden yolda gıda hususunun ehemmiyeti üzerinde durulmuştur.

GİMDES Hanımlar Kurulu Başkanı Birgül ARSLAN Hanımefendi makalesinde “Her Arayan Bulamaz ama Bulanlar Arayanlardır” konusu ile helal ve tayyib gıda yolculuğundan bahsedilmiştir.

GİMDES Başdenetçisi, Gıda Mühendisi Mehmet BAYAR Beyefendi kaleme aldığı “Kurban İbadeti ve Kritik Kontrol Noktaları” isimli makalede kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken noktaları ele almıştır.

Prof. Dr. İsa YÜCEER Beyefendi “Müslümanın Tüketim Sorumluluğu” hususunu kaleme almıştır.

GİMDES Başdenetçisi, Kimyager Gıda Uzmanı Timuçin GÜNESEN Beyefendiye ait makalede “Güneş Koruyucuları” konusu ile güneş kremlerinin helal ve tayyiblik bakımından riskleri üzerinde durulmuştur.

Esma MURATOĞLU Hanımefendi ise kaleme aldığı makalede “Günümüzde Helal Yaşam Mücadelesi” konulu makalesinde yenilen gıdaların insanlar üzerindeki maddi ve manevi tesirlerine, helal ve tayyib gıdanın hayatımızdaki önemine vurgu yapmıştır.

GİMDES Fıkıh ve Bilim Kurulları tarafından hazırlanan “Her Yönüyle Kefir” konulu makalede kefir ürünü hem bilimsel hem de fıkhi anlamda ele alınmıştır.

GİMDES Başdenetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin kaleme aldığı “Sinir Ot (Demir Otu) ve Ebegümeci” başlıklı makalede sinir ot ve ebegümeci bitkilerinin faydalarından bahsedilmiştir.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi ele aldığı makalede “Sürdürülebilir Helal ve Tayyib Yaşam” konusunu işlemiştir.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde kimyasal formülünde alkol bulunan ürünler, porselenler, gıda etiketleri hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusu ele alınmıştır.

Ayrıca dergimizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendinin “Osmanlı’dan Şerbetler” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. 

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir