E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 85. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

MÜSLÜMANLIĞIMIZ YARI YOLDA KALMASIN!

Bugün ümmetçe düştüğümüz zilletlerin temelinde bilgisiz bir topluma dönüşmüş olmamız yatmaktadır. Düşüncelerimizde, davranışlarımızda ve hareketlerimizde İslâmi ölçüleri referans olarak almak zorunda bulunduğumuz halde; bilgisizlik ve doğru bilgiyi araştırmada gösterdiğimiz atalet ve tembellik, günlük hayatımızın her kademesinde başta tükettiğimiz gıdalarımız olmak üzere karşılaştığımız olaylarda bilinçsiz, yanlış ve İslâmi ölçülerin dışında tepkiler vermemize neden olmuştur.

Bizler, evlatlarımızı muhafaza etmek mecburiyetindeyiz. Arkadaş çevresinden gittiği okula, izlediklerinden okuduklarına, yediklerinden içtiklerine, giyim kuşamlarına, hatta ellerine verdiğimiz oyuncaklara kadar sorumluyuz. Allah’ın emir yasakları doğrultusunda evlatlarımızı yetiştirmeli, mevcut tehlikeler ile ilgili onları şuurlandırmalıyız. Evlatlarımızı, neslimizi her türlü tehlikeden ve şerlerden muhafaza edip, onların rıza-ı İlâhi doğrultusunda yetiştirmeli ve ömürlerini bu Hakk yolda idame ettirmelerini sağlamalıyız. İmanımızı muhafaza etmek, son nefeste iman ile göç edebilmek için var gücümüzle gayret etmeli, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr.Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER “Müslümanlığımız Yarı Yolda Kalmasın!” konulu makaleyi kaleme almıştır.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Beyefendi kaleme aldığı “İslâm’da Domuz Eti Neden Yasaklanmıştır?” isimli makalede, domuz etinin yasaklanma sebeplerini örneklerle anlatmış, domuzun insan üzerindeki etkilerinden bahsetmiştir.

Mehmed Zahid KOTKU (ks) Hazretleri’ne ait makalede ise “Allah’tan Korku ve Recâ” konusu ile Allah (cc) korkusunun hikmetleri konu alınmıştır.

Gıda Mühendisi Melike Şeyma Tuğla Hanımefendi“Yaz Mevsiminin Renkli Tuzakları” konusu ile yaz mevsiminde sıklıkla tükettiğimiz dondurma, meyve suyu gibi ürünlerin risklerini ele almıştır.

Fatma Nilüfer Doğan Hanımefendi tarafından yazılan makalede “Müslümanlığımızı Bozduğumuz Yerden Yerden Nasıl Tamamlarız?” konusu işlenmiştir.

Ecz. Hilmi Bakır Beyefendinin yazdığı “Ne Zaman, Ne Şekilde, Ne Olduk?” başlıklı makalede, değişen değerler ve artan tüketme çılgınlığı ile dini hassasiyetlerin geri planda bırakılması hususu işlenmiştir.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin kaleme aldığı “Tıbbi Yağlar” başlıklı makalede sabit yağlar, uçucu yağlar ve maserasyon yağları üzerinde durulmuştur.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Zoonotik (Bulaşıcı) Hastalıklar Serisi – Brusellozis” konusunu kaleme almıştır.

Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet Ali Yafez Beyefendi, kaleme aldığı “Kendini Bulmak” isimli makalede Allah rızasını gözeterek aramanın neticesinde mazhar olduğumuz hayırlara değinmiştir.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi vejeteryan yemekler ve gıda ambalajları hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Havva Arın Erbay Hanımefendinin “Serinleten Yaz Tarifleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir