E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 83. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

RAHMET, BEREKET VE MAĞFİRET AYI RAMAZAN-I ŞERİF

Bütün Müslüman kardeşlerimize Ramazan ayı mübarek olsun. Rabbimiz bu ayımızı hayırlı bir şekilde geçirmemizi nasip buyursun inşaallah.

Müslümanlar olarak helal ve tayyib bir yaşam için İslâmi yaşantıyı yok sayanların oyununa gelmemeliyiz. Bilhassa Ramazan ayında sofralarımızdan inancımız ve sağlığımız açısından büyük tehlikeleri bulunan zararlı içecekleri, gıdaları uzak tutmalıyız.Yaptığımız hayrı kirletecek, helal ve tayyib şartlarda olmayan bir iftar menüsüne ve kumanyasına izin vermeyelim. Gösterişten, şatafattan evvel Ramazan sofralarımız ve Ramazan kumanyalarımız, alışverişlerimiz; ailemize, kurumumuza ve topluma hayır getirecek helal ve tayyib kıvamında olmalıdır. Ramazan ayında diğer ibadetlerimize göstermeye çalıştığımız özen ve hassasiyet alışverişlerimize de yansımalıdır. Müslümanlar olarak çok dikkatli olmalıyız. Modernitenin Ramazanda bizleri tutsak etmesine müsaade etmemeliyiz. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER Hocamız, “Rahmet, Bereket ve Mağfiret Ayı Ramazan-ı Şerif” konusunu ele almıştır.

Cemaleddin KAPLAN Hocaefendinin yazdığı “İslâma Göre İnsan” isimli makalede, İslâm’da insanın yeri ve yaratılış gayesi üzerinde durulmuştur.

Mehmed Zahid KOTKU (ks) Hazretleri’ne ait bir diğer makalede “Hakîkat-i Îmân” konusu ile Fahri Kâinat Efendimiz (sav) hayatından örnekler ile hakiki bir imanın hangi haller ve davranışlar ile mümkün olabileceği hususu konu alınmıştır.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Şerafeddin KALAY Beyefendi “Ramazan Ayını Karşılarken” konusunu kaleme almıştır.

Fatma Türk TOKSOY Hanımefendinin yazdığı “Dersaadette Ateşten Harfler” başlıklı makalede Osmanlı zamanında mahya geleneğinin nasıl yaşatıldığı konusu işlenmiştir.

GİMDES Yönetim Kuru Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hamit AKÇAY Beyefendi “Batı Ürünü Üniversiteler Yerine, İslami Yapıdaki Medrese Sisteminin Oluşturulması” konusunu kaleme almıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendinin kaleme aldığı “Eğitimcinin Temel Vasıfları” başlıklı makalede Peygamber Efendimiz’in (sav) eğitimcilik yönünün belli başlı husûsiyetlerini ifade ederek, bir eğitimcide bulunması gereken temel vasıfları îzah etmiştir.

Gıda Mühendisi Melike Şeyma Tuğla Hanımefendi “İçeceklerimizde Neler Var?” başlıklı makalede içeceklerin sağlık ve helal ve tayyiblik konusundaki risklerini ele almıştır.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Bir Doğa Mucizesi Olarak Arı Ürünleri Ve Fenolik Bileşikler” konusunu kaleme almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi, haram gıdalarla temas etmiş malzemeler ile reçel ve pekmezler hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Havva Arın ERBAY Hanımefendinin “Sağlıklı Sahur Sofraları” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir