E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 82. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

İLİM IŞIĞI BİLİM KAYNAĞI MEDRESELERİMİZ

Müslüman kişi hayatının her anını imtihan bilmeli, her şeyde Allah’ın rızasını nasıl kazanırım diye düşünmelidir. Kendimizin ve bizden yetişecek nesillerin başta güzel bir ebedi hayatı, sonrasında ise sağlıklı, huzurlu bir dünya hayatı için yaptıklarımızdan ve yapamadıklarımızdan mesulüz.

Toplum olarak geldiğimiz bu noktada, önemli bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu dönemin en önemli programlarından biri ise yediden yetmişe kadar toplumumuzun bilincini ve bilgisini artıracak İslami ilimler ışığında, Helal temelli, yaygın ve örgün, eğitim yapacak “Eğitim Kurumlarımızın Kurulması ve Yürürlüğe Sokulması Seferberliği” olacaktır. Bu seferberlik ana mekteplerden, meslek kazandıracak, bilimsel kariyer yaptıracak yüksek meslek mekteplerine kadar yaygın olacaktır. Kadim milli kültürümüzdeki adıyla bu sistemin adı “Medrese Eğitim Sistemi” olacaktır. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER Hocamız, “İlim Işığı Bilim Kaynağı Medreselerimiz” konusunu ele almıştır.

S. Murat İLYAS Beyefendinin yazdığı “Eğitim, Ahlak ve Terbiye” isimli makalede, İslam ahlakı üzere eğitim konusu üzerinde durulmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Ali Rıza TEMEL Hocamızın kaleme aldığı “İslam Mayası, Allah Boyası” başlıklı makalede, Allah tarafından yaratılan her şeyin kendi hali ile en güzel olduğu konusu üzerinde durulmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Fatih KALENDER Hocaefendi “İslami Eğitim Kurumu Medrese” konusunu kaleme almıştır.

Fatma Türk TOKSOY Hanımefendinin yazdığı “Hoca Camide Mi?” başlıklı makalede yüz yıllardır “öğretmen” karşılığında kullandığımız, öğretmenlik mesleğini ifade eden unvan ve kavramlar üzerine durulmuştur.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğrencisi Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendi yazdığı “Kırmızı Altın Safran” başlıklı makalede safranın tarihçesi ve özelliklerini ele almıştır.

Mehmed Zahid KOTKU Hazretlerine ait makalede “Güzel Ahlâklar Hakkında” başlığıyla Müslüman ahlâkının nasıl olması gerektiğine dair hususlar konu alınmıştır.

Veteriner Hekim Muhammed Zeki AYGUR Beyefendinin yazdığı “Ne Yediğini Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim!” konulu makalesinde yediklerimizin bizleri nasıl etkilediği hususu üzerinde durmuştur.

Prof. Dr. İsa YÜCEER Beyefendi “İslami Yapıdaki Medrese Sistemine Özlü Bakış” konusunu kaleme almıştır.

Dr. Öğr. ÜYESİ YILMAZ KAYA Beyefendi “Laboratuvarlarda Üretilen Et Kavramına Eleştirel Bir Bakış” konusunu kaleme almıştır.

Öte yandan “Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Gıda Yüksek Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi, kanola yağı ve vanilya hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Diyetisyen Duygu KEÇECİ Hanımefendinin “Kışa Dirençli Başlatan Tarifler” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer veren birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir