NEDEN GİMDES?, RAMAZANIN HELAL SOFRALARI, YAZIN HELALLE SERİNLEYİN!
Kimsenin orta yerlerde bulunmadığı bir dönemde, GİMDES kuruluş tarihi olan 2005 yılından itibaren Helal Gıda ve Ürün konusunda Müslüman Ümmete hizmet etme vecibelerini yerine getirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hizmetler sürdürülürken Ümmete karşı çok açık, çok şeffaf ve takva çizgisini muhafaza eden bir kurum olmaya dikkat eden GİMDES , zaman zaman kendini birinci ağızdan anlatmayı da sürdürmüştür. Bu âdetimize uyarak bu sayımızda “NEDEN GİMDES?” başlığı altında sorulara ve cevaplara yer verdik.
Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, “2005 yılında bir avuç kardeşimizle oluşturduğumuz GİMDES Derneğimiz, her türlü siyaset ve ticaret hesaplarının dışında bir sivil toplum kuruluşu olarak ”Helal ve Tayyib Ürünler” gibi yaşantımızda çok önemli, fakat en az önem verdiğimiz bir konuda çalışmalarını sürdürmektedir. ” diyerek “GİMDES Kimdir? GİMDES Helal Gıda Standardı Nasıl Oluşmuştur? GİMDES bir cemaatin uzantısı mıdır?” gibi daha bir çok soruyu açık yüreklilikle cevaplamıştır.
Ass. Prof. Dr. Shahid Athar, “İslam’da Yasaklanmış Gıdaların Hormonal ve Davranışsal Etkileri” başlığıyla önemsemeden yediğimiz yasaklı gıdaların bizleri hem sağlık açısından hem de ruhen nasıl etkilediği üzerinde durmuştur.
Dr. M. Şerafeddin KALAY, “Dünyalık Yarış” başlığıyla harekete geçmek için ve başlamak için en uygun vaktin kişinin içinde bulunduğu vakit olduğunu ve yarının çok geç olduğu üzerinde durmuştur. Fatih KALENDER, “Helal Kazanç” başlığı ile bizlere Müslümanın aldatan ve kandıran olmaması gerektiği, aksine zarar etse de doğru söz söyleyen ve yaptığı için hakkını veren biri olması gerektiği üzerinde durmuştur.
Derya ÖZTÜRK, “Yazın Vazgeçilmezi:Dondurmalar” başlığıyla dondurma ile nasıl tanıştığımız, dondurma yokken hayatımızda serinlemek için neler tükettiğimiz ve şuan dondurmalardaki kritik katkı maddeleri üzerinde durmuştur. Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU, “Ağır Hastalıklardan Kurtulma” başlığı ile kaleme aldığı makalesinde çözümsüz denilen hastalıkların nasıl çözüme kavuştuğu üzerinde durmuştur.
Merve DİBEKÇİ, “Vitamin Nedir?” başlığıyla tek tek vitaminleri ele almıştır. Ayrıca yüksek oranda bulunduğu gıdalar, eksikliği veya fazlalığında neler olacağı ve takviye olarak alımının Helallik yönü üzerinde durmuştur.
Mustafa MERAL, “Rahmet Bereket ve Mağfiret Ayı Ramazan-ı Şerif Bizi Ne Kadar Arındırıyor” başlığı ile Ramazanın bereketi, nasıl değerlendirilmesi gerektiği ve vücudumuza giren gıdaların ne kadar İslam çerçevesinde olduğu üzerinde durmuştur.
Melike Şeyma TUĞLA, “İçeceklerimizde Neler Var?” başlığıyla içeceklerimizde bulunan katkı maddeleri ve hazır içeceklere alternatif içecekler üzerinde durulmuştur.
Ve son olarak Havva ARIN, “Müslümanca Ramazan Sofralarımız” başlığı ile Ramazanda doğru beslenmenin ve doğru sahur-iftar yapmanın sırlarını paylaşmıştır.