E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 55. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

Helalin Sahtekarlığı Olmaz!..
Son günlerde medyaya da yansıyan haberler “Helal, Haram, Helal Üretim, Helal Ürün” kavramlarının yeryüzünde değiştirilemeyeceği, üzerinde oynanamayacağı, kimsenin tekeline alamayacağı, sahtesini yapamayacağı gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır.
Gün geçmiyor ki ahlaki kurallardan yoksun şahıs ve firmalar maddi menfaatleri uğruna toplumu aldatmaktan, yalan söylemekten haya etmiyorlar.
Ülkemizin çeşitli illerinde, GİMDES helal sertifikasına sahip olmadığı halde sanki helal ve tayyib bir kontrolden geçmiş gibi, ürünlerini satan yüzlerce sahte sertifikalı firma mevcuttur. Bu firmalar ürün ambalajlarında
sahte logo, internet sitelerinde ise sahte sertifikalarını yayınlamaktan da çekinmiyorlar. Bu tür ahlaksız uygulamalara karşı toplum olarak dikkatli olmalıyız. Meselenin diğer boyutu daha da vahim bir durumdadır.
Özellikle Avrupa’da helal diye piyasaya sürülen et ürünlerinde yaşanan sahte sertifika, gerçek helal ve tayyib
bir kontrolden geçmemiş, sahte helal ürün sıkıntıları ümmet olarak içinde bulunduğumuz kaosu daha net ortaya çıkarmaktadır.
Toplum olarak, helal ürün, helal gıda ve helal lokma konularında bilinç seviyemiz arttığı sürece bu gibi sahte uygulamaların son bulacağını ümit ediyoruz. Bu sayımızda yeryüzünde en büyük çirkinliğin helal lokmanın sahtekarlığı olduğu konusuna dikkat çekmeye çalıştık. Dergi içeriğinde yazarlarımız, “Mütedeyyin Turistin Yaşantısına Uygun Turizmin Helal Gıda ile Mümkün olduğu, İradeli ve Azimli Olmanın Önemi, Kanola Bitkisi ve Olası Tesirleri, Tavuk Çiftliklerinde Salmonella Riski, İslami Usullere Göre Kesim Yapacak Şuurlu Kasaplar Yetiştirme” konuları üzerinde durdular.
Dergimizin sayfalarında gerçek helal ve tayyib bir üretim sistemi için yazıları ile katkı sağlayan, destek olan
tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.
Allah yar ve yardımcımız olsun.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir