Bu ürün, yeni üretim yapılmadığı veya sertifika durumu uygun olmadığı için, veyahutta başka operasyonel sebeplerden ötürü şuan için satışa kapalıdır.

Helal Yaşam Rehberi 71. Sayısı

₺10,00
i h

CORONAVİRÜS MUSİBETİ ANA TEMALI HELAL YAŞAM REHBERİ 71. SAYISI ÇIKTI!

Hayatta en çok korkulan ve ilâhî bir tehdîd olarak bilinen büyük olaylar; tûfânlar, kasırgalar, depremler, kıtlıklar, yıldırımlar, düşman işgalleri ve bulaşıcı hastalıklar ilâhî birer gazap tecellîleridir. “Tabiat olayları” olarak görülen bu tip olaylar, gelişigüzel olmayıp birçok sebep ve hikmetlere bağlıdır. Bu tip acı hâdiseler, insanların isyanları ve günahları sebebiyle meydana gelir. Ve ilâhî nizâmın bir emri ile tahakkuk safhasına girer. Son zamanlarda yaşadığımız virüsler ve salgınlar üzerine günlük hayatımızın sağlığımız ile ilgili bölümüne helal ve haram kavramlarının yerleştirilmesinde yaşadığımız en önemli problemlerimiz gibi konuları bu sayımızda ele aldık.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, günümüzde yaşadığımız Corona virüs sorunu ve Kur’an’da bahsedilen tabiat olaylarının sebepleri, hikmetleri ve Corona virüsüne nasıl bakmamız gerektiği üzerinde durmuştur.

Fatih KALENDER hocaefendimizin ise yazdığı “Yemek Yemenin Sünnet ve Edepleri” başlıklı makalesinde dünyevi lezzetlerden haz almak kastıyla değil, ibadete kuvvet kastıyla yiyip-içmek üzerinde durmuştur.

Doç. Dr. Alpaslan TANOĞLU beyefendinin kaleme aldığı “Kanserden Korunmaya Vesile Olduğu Bilimsel Olarak Ortaya Konmuş Sağlıklı Besin: Kefir” başlığıyla modern tıbbın ve Tıbbı Nebevi’nin bakış açıları üzerinde durmuştur.

GİMDES Fıkıh ve Bilim Kurulları ise yayınladığı “Her Yönüyle Kefir” konu başlıklı makalede ise kefirin nasıl ortaya çıktığı, muaadilleri ve İslami yönü üzerinde durmuştur.



Nureddin YILDIZ hocamızın yazdığı “Hasta Olduk, Ne Yapalım?” konu başlığıyla hastalığa nasıl bakmamız gerektiği ve nelerden sakınmamız gerektiği üzerinde durmuştur.

Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL hocamız ise “Genetik Kirlilik” başlığıyla gen mühendisleri ve yapılmakta olan şeyler üzerinde durmuştur.

Zafer GEDİKLİ beyefendinin kaleme aldığı “Lokma Bir Tohum, Mahsülü Fikirdir” konu başlıklı makalesinde içeriği haram veya şüpheli gıdaların bize etkisi üzerinde durmuştur.

Yük. Gıda Mühendisi Merve DİBEKÇİ YURTSEVER hanımefendinin “7/24 Mısır Tüketecek Kadar Üretim Yapılıyor mu?” başlıklı yazısında ekini fesada uğratan, insanlara ve çevreye zarar veren uygulamalar üzerinde durmuştur.

Veteriner Hekimi M. Zeki AYGUR’un “Yeni Corona Virüsü Hakkında Bilmemiz Gerekenler” başlıklı makalesinde virüs nedir, kuluçka süresi nedir, belirtisi nedir, nasıl bulaşır ve tedavisi nedir gibi soruların üzerinde durulmuştur.

10. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı’nda konuşmacı olan Prof. Dr. Ahmet Harun PARLAR’ın “Günlük Yaşantımızda Tayyib Yiyecekler” konu başlıklı makalesi ve yine aynı konferansta konuşmacı olan Dr. Halim AYDIN’ın “Helal Gıda Sağlık Riskleri ve GDO” başlıklı makalesini bulabilirsiniz.

Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Havva ARIN hanımefendinin “Besinlerle Bağışıklığınızı Koruyun” konu başlığı ile kaleme aldığı birbirinden güzel evde yapabileceğiniz tarifleri bulabilirsiniz. Bu sayımızda da hepsi önemli ve ayrı ayrı güzel makaleleri ile yer veren birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir