E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 76. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

Günümüzde helal lokma konusunda karşı karşıya kaldığımız sıkıntı sadece gıda ürünleri değil. Yaptırdığımız aşılardan hastalandığımızda kullandığımız ilaçlara kadar birçok sıkıntı ile karşı karşıyayız. Birer Müslüman olarak biliyoruz ki tükettiğimiz bütün ürünlerden sorumlu olduğumuz gibi, kullandığımız ilaçlardan da aşılardan da hesaba çekileceğiz. Bizler de bu yüzden yeni sayımızda çokça gündemde olan aşılar konusunu ele aldık.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER hocamızın kaleme aldığı “Musibetler Zamanı Şartlarını Yaşıyoruz” başlıklı makalesinde korona virüs musibeti ile dünyanın her yerinde başlatılan aşı furyasına bir Müslüman olarak hangi soruları sormamız gerektiği ve ilaç sektörünün insana bakışı üzerinde durmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Nurettin YILDIZ hoca efendinin ‘‘Kur’an Aşısı’’ başlıklı makalesinde ayetlerle ruhumuzu aşılama ve Müslümanlık ekseninde kalma konusu üzerinde durulmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Fatih KALENDER hoca efendimizin yazdığı “Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Müslüman Zihnine İhtiyaç Var” başlıklı makalesinde ayetler ışığında fıtratı değiştirmenin fıkhı üzerinde durulmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Dr. Şerafettin KALAY hocamızın yazdığı “Vahiy Safiyeti ve Bulandırma Gayretleri” konu başlığıyla İslam’ın berraklığını korumada hassasiyet kavramı üzerinde durulmuştur.

GİMDES Başdenetçisi ve Veteriner Hekim Arzu SARITAŞ’ın yazdığı “Allah’ın Yarattığını Değiştiremezler!” başlıklı makalesiyle insanın Âdem olmasını engelleyecek fıtratı bozma çalışmalarından olan yapay et üretimi konusu üzerinde durulmuştur.

GİMDES Denetçisi ve Veteriner hekim M. Zeki AYGUR’un yazdığı “Virüs Minareyi Çalmaz, Kılıfını Değiştirir!” başlıklı makalesiyle ilaç devlerinin bilime müdahalesi ve Seralini araştırması notları üzerinde durulmuştur.

Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL’un yazdığı ‘‘Enzimatik Biyoteknoloji Ürünleri ve Katkı Maddeleri’’ konu başlığıyla gen mühendisliği ürünleri üzerinde durulmuştur.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi Öğr. Gör. Hilmi BAKIR’ın yazdığı ‘‘Bağışıklık Güçlendiren Bitkiler’’ makalesiyle bağışıklığın güçlenmesinde beslenmenin önemi ve bağışıklığı destekleyen gıdalar üzerinde durulmuştur.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU’nun kaleme aldığı ‘‘Bir Nefes Sıhhat’’ başlıklı makalesiyle sağlığın önemi ve hastalandığımızda sağlığımızı geri kazanmanın yolları üzerinde durulmuştur.

Ayrıca dergimizde Uzm. Dyt. Havva ARIN ERBAY hanımefendinin bağışıklık güçlendiren tarifleri kaleme aldığı birbirinden güzel evde yapabileceğiniz yemekleri bulabilirsiniz. Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer veren birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir